L’amor i la lectura, de Sílvia Tarragó

Fa uns dies vaig trobar en una llibreria un manual de remeis literaris. Per escrupolós ordre alfabètic oferia obres literàries per tot tipus de mals: el desamor, l’estrés, la desesperança, la por, la soledat i fins i tot d’altres com l’alcoholisme o la mala relació amb els sogres. Responia a cada símptoma, a cada malestar, a cada situació amb dues o tres novel·les que poden ser una via per superar la circumstància que preocupa al lector. Històries terapèutiques. La literatura com a cura. N’estic segur que jo mateix no seria el que sóc avui si no hagués llegit tots els llibres que he llegit en els dies passats. Quantes vegades hauré afrontat un problema o hauré pres una decisió tenint en compte les històries i les reflexions de personatges literaris que viuran per sempre dins meu?

S’acosta Sant Jordi, el dia dels llibres i les roses. El dia més important de l’any pels llibreters, que comencen a tremolar quan van arribant les primeres caixes plenes de llibres. Cada bona recomanació literària pot suposar el naixement d’un nou lector, tingui aquest cinc, divuit o cinquanta anys. En aquesta jornada màgica coneixem al Jordi, el protagonista de L’amor i la lectura, que, als seus 41 anys, torna a casa dels seus pares després de separar-se. Al matí, la mare d’en Jordi visita la llibreria del barri, on treballa l’Anna, i li demana consell per regalar-li un llibre al seu fill, a qui no li agrada llegir. L’Anna, una llibretera amb vocació, es proposa trobar el llibre adequat pel Jordi i així, de lectura a lectura, alliberar-lo dels seus dracs interiors.

IMG_1246

L’amor i la lectura és una petita història de cent pàgines que es llegeix en una tarda. L’amor i la lectura és el que descobrirà en Jordi a través de l’Anna. Amb una prosa àgil, senzilla i tendra Sílvia Tarragó construeix un conte que, tot i ser previsible, et fa desconnectar i et fa oblidar les preocupacions per perdre’t en la calidesa del relat. És d’aquests llibres que aconsegueixen fer-te somriure, i no és poca cosa en els dies que corren. Però a qui més agradarà aquesta novel·leta és als lectors empedernits, ja que l’amor pels llibres està present en cada pàgina (he acabat la lectura amb una bona llista de recomanacions literàries de l’Anna).

“Les lectures havien eixamplat la seva visió del món i li havien proporcionat una nova perspectiva que li permetia veure’s també a si mateix. Ser conscient, per fi, del camí per on havia transitat. I des del punt on havia arribat, poder contemplar les noves rutes que se li oferien.”

Si regaleu aquest llibre per Sant Jordi estareu regalant una tarda (o un matí) de desconnexió, de benestar, una història breu, dolça, entranyable, càlida, plena d’amor per la literatura i per la vida.

*

coberta_L'amor i la lectura 2

Títol: L’amor i la lectura.

Autora: Sílvia Tarragó.

Editorial: Comanegra.

Pàgines: 102.

Preu: 14,50€.

ISBN: 978-84-1718-837-5.

He estat a: Barcelona.

 

T’agradarà si et va agradar:

4 pensaments sobre “L’amor i la lectura, de Sílvia Tarragó”

  1. M’agrada la prosa de Sílvia Tarragó, tot i que no tant les seves trames i personatges. Suposo que sempre m’agradarà com escriu perquè és bon exemple d’aquell periodisme extraordinari, literari, que sembla que s’hagui perdut per sempre. Però en aquest cas, perquè és un llibre de remeis literaris, perquè dius que t’ha encisat i perquè et recorda al meu senyor Livingstone, el llegiré sense falta. És més, em sembla un regal perfecte per amics i familiars ara que s’apropa Sant Jordi. Un petó.

    M'agrada

  2. Hum, havia sentit a parlar d’aquest llibre (i del manual de remeis literaris també) i em crida l’atenció per aquest amor als llibres que dius que desprenen les pàgines, encara que em fa dubtar que diguis que és previsible. Ho pensaré 😉

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s